Passa al contingut principal

Mètode d'alliberament de cuirasses. MLC©

MLC© (Mètode d’alliberament de cuirasses)

És un  mètode psico-corporal creat per M. Lise Labonté. La finalitat última d’aquest treball és connectar amb el que realment som, amb tots els talents que tenim i ser i viure com realment desitgem. És a dir alliberar-nos de les cuirasses que ens hem anat construint al llarg de la vida i que potser ja  no volem seguir portant.

Des de la MLC fem aquest camí a partir del cos.  Amb moviments senzills que flexibilitzen els nostres teixits i que ens ajuden a prendre consciència del nostre cos. D’una una manera suau i al mateix temps profunda penetrem en els músculs per trobar benestar, respectant la nostra individualitat  i l’ecologia interna del nostre cos. 
Ens ajuda a despertar la consciència del cos, reduir l’estrès i les tensions musculars, millorar la motricitat, la respiració, alliberar creences que limiten la nostra vida, i apropar-nos a la nostra verdadera essència per gaudir de ser qui som.  A través de moviments d’obertura, estirament  i harmonització i amb l’ajuda d’elements senzills (pilotes de tenis, d’escuma, saquets i bastons) treballarem durant quatre dies diferents parts del cos. 

Una bona manera trobar benestar físic i emocional i de conèixer què és i com treballem en la MLC.

I què és una cuirassa?

La cuirassa és una tensió muscular que hem anat repetint al llarg del temps. Aquesta tensió ens ha ajudat en un moment determinat de la nostra vida a progetir-nos. Però al repetir-la, de manera insconscient, acaba convertint-se en un empresonament, una cuirassa, que ens provoca malestar físic però també emocional. Perquè aquesta cuirassa física, amaga a sota una emoció. I aquí ens trobem amb la cuirassa emocional. Sovint aquesta emoció acuirassada es nudreix d'una cuirassa mental, amb creences limitadores com No serveixo per.. Els altres són millors,.... No soc capaç de....

Per tant podem dir que la cuirassa té 3 dimensions: corporal, emocional i mental. 

Com es forma?
A partir de la sensació de perill es crea una tensió muscular i el cos es contrau per a reaccionar fugint, atacant  o sotmetent-se. Si les nostres cuirasses són flexibles, som capaços de relaxar aquesta tensió. Quan la cuirassa es va endurint, perquè percebem perill en accions del nostre entorn i/o del nostre interior, aquesta contracció no es descarrega i  les tensions corporals i emocionals ens condicionen i les  creences ens limiten.

Què aconseguim amb el treball MLC©?
Amb moviments suaus anem eliminant les tensions de les diferents capes musculars per obrir suament les nostres cuirasses. Al obrir-se apareixen sovint emocions, records, creences que estaven "guardades" en aquestes tensions musculars que hem anat acumulant al llarg del temps. Al flexibilitzar aquestes cuirasses, les tensions musculars disminueixen, tenim més energia, podem percebre la realitat de manera diferent, comencem a reafirmar-nos, a comprendre'ns millor i  apareixen ganes de viure i  una alegria verdadera, de dins.

Per saber-ne més...



M. Lise Labonté és la creadora del Mètode d'alliberament de cuirasses (MLC©)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ENTREVISTA A TOTS ELS MATINS DEL MÓN DE CATALUNYA MÚSICA

Aquí podeu escoltar  l'entrevista   Una conversa amb Ester Pinart i Joan Vives, dos periodistes fantàstics que fan fàcil parlar. Parlar sobre la veu, sobre les seves cuirasses, sobre la vida...

Les cuirasses de la veu. Què són

Una cuirassa és   una protecció i, en sí mateixa, no és dolenta si la fem servir només quan és necessari. Però imaginem un guerrer que no se la treu mai. La porta sempre, quan està lluitant i quan no. S’està protegint quan hi ha un perill però també quan aquest és   inexistent. Amb el temps la seva vitalitat minvarà (portar una cuirassa sempre, cansa), els seus moviments quedaran limitats, dirigir-se on vol anar, o fer el què desitja serà més difícil.   Fins   i tot lluitar que és el seu ofici es veurà afectat. També és cert que aquesta afectació dependrà de la mida de la cuirassa i del temps que fa que la porta ininterrompudament. Dimensions de la cuirassa Si concretem més, podem definir cuirassa com una tensió muscular que hem anat repetint al llarg del temps i que ha estat desencadenada per una emoció i/o un pensament limitador. Aquesta tensió ens ha ajudat en un moment determinat de la nostra vida a protegir-nos. Però al repetir-la, de manera inconscient, acaba conver

Horaris grups MLC 2023-24

Reequilibra el teu cos, gestiona les teves emocions i apropa't a ser qui realment ets. Els grups setmanals de MLC per aquest curs són:       dimarts de 9-10:15 online       dimarts de 18:45-20h presencial    dijous de 9:15-10:30h presencial Si creus que aquestes sessions poden ser bones per tu seràs benvingut/da!